Leveransvillkor

Leveranstider

Vi lagerför de flesta av de produkterna som visas på denna sida. Det innebär normalt att leverans sker inom 1-3 arbetsdagar från beställning. Ej lagerförda varor har normalt 3-6 arbetsdagars leveranstid beroende på leverantören. Om leveranstiden skulle avvika meddelar MT Bikeshop kunden detta. Vid leverans längre norrut kan leveranstiden vara en till ett par dagar längre.

Lagerstatusen du ser ovanför priset på produkterna på vår hemsida är preliminär beräknad leveranstid, denna kan skilja sig mot verkligheten på grund av faktorer utanför vår kontroll. 

Lagerstatus:  

"2-4 Dagar" - Vi har varan i eget lager och skickar varan samma dag om vi får in din order senast klockan 8 på morgonen, annars går ordern dagen efter.

"4-6 Dagar" - Vi beställer hem varan från vår leverantör och skickar till dig inom 4-6 dagar, en till två dagar för transport kan tillkomma.

"Beställningsvara" - Varan beställs från vår leverantör och vi skickar normalt varan till dig inom 7 vardagar, skulle leveranstiden ändras meddelas du detta via e-post så snart vi får kännedom om leveranstiden.

Fraktpriser

Följande fraktsätt och priser gäller vid beställning i vår webbshop. Fraktpriset för din order visas i kassan vid utcheckning. Fraktpriserna gäller enbart för frakt inom Sverige, för fraktpriser till Danmark eller Finland var god kontakta oss på reservdelar@mtis.se för information. Vi kan för närvarande inte skicka varor till Norge.

  • Gratis frakt vid order av fordon i webshopen som kostar över 66.900:-. Vid order av fordon i vår webshop kommer vi att ringa upp er för att bekräfta beställningen samt komma överens om vilket fraktsätt som passar för er order.

Leveransalternativ

Vi erbjuder följande fraktalternativ vid beställning via vår webshop, alla fraktsätt är inte tillgängliga för alla artiklar. Du ser tydligt i kassan vilka fraktsätt som är möjliga för din order.

Posten Varubrev 

Varan skickas med varubrev direkt hem till din brevlåda. Detta fraktsätt används vid mindre och lättare försändelser. Skulle försändelsen inte få plats i din brevlåda kommer den att transporteras vidare till ditt närmaste postutlämningsställe varpå du aviseras och kan hämta ut försändelsen. 

Posten Postpaket

Större försändelser skickas med Posten Postpaket till ditt närmaste postutlämningsställe. När varan har ankommit till utlämningsstället aviseras du via sms. Har du ej angett ett mobilnummer skickas istället en brevavi, detta tar normalt en extra dag. 

DHL Servicepoint

Används likt Posten Postpaket vid något större försändelser. Varorna ankommer till ditt närmaste DHL Service Point utlämningsställe varpå du aviseras via sms. Har du ej angett ett mobilnummer skickas istället en brevavi, detta tar normalt en extra dag. Används för mer skrymmande varor tex. väskor och däck. 

DHL Paket / Stycke

Skrymmande varor skickas direkt hem till mottagarens adress med DHL paket efter att mottagaren aviserats. Observera att DHL kör ut paket dagtid och att man skall vara anträffbar på mottagaradressen vid utlämningsstillfället, normalt mellan 07:00-16:00. DHL Paket kan med fördel användas för leverans till en företagsadress om man är anträffbar där under dagtid. Du kan ange alternativ leveransadress i kassan vid beställning eller som en kommentar när i kassan när du lägger ordern.. Detta fraktsätt används för hjulkit, däck,  plogar och mer skrymmande försändelser. 

 

Returer/Byten

Du har som kund hos oss, i enlighet med distansförsäljningslagen, alltid rätt att ångra eller byta en eller alla varor i din beställning inom 14 dagar från att du mottagit ordern.

MT Bikeshop skall senast 14 dagar efter att du mottagit din order skriftligen via formuläret på hemsidan mottagit din bytes eller returförfrågan. Senast 14 dagar efter att denna förfrågan har besvarats skall varorna skickas tillbaka till oss.

I enlighet med uppdateringen av distans och hemförsäljningslagen som trädde i kraft den 13/6-2014 så gäller nya regler för utnyttjandet av ångerrätten vid distanshandel. 

Den nya lagen gör skillnad i att du som konsument nu har rätt att returnera en vara även om denna varit använd i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att säkerställa att varan som beställdes är densamma som levererades. Vid nyttjandet av denna rätt har MT i Sundsvall AB i form av säljare rätt att ta ut en ersättning för varans värdeminskning i det fall detta föreligger. 

För att förenkla hanteringen av returer och byte både för dig som kund samt för oss som säljare samt undvika eventuella tvister så väljer MT Biksehop att ha som policy och garanti för dig som kund att om nedan punkter uppfylls vid retur eller byte så kommer ej något avdrag för värdeminskning ske. Uppfylls däremot inte punkterna nedan så kommer MT Bikeshop i de fall detta anses nödvändigt att nyttja sin lagliga rätt att ta ut en ersättning för varans värdeminskning. Denna ersättning varierar från fall till fall och meddelas konsumenten innan eventuell återbetalning sker.

Riktlinjer för retur och byte för att undvika avdrag för värdeminskning:

  • Om varans förpackning är återförslutningsbar så har du rätt att öppna förpackningen och kontrollera samt prova varan. Varan skall vid retur däremot vara i originalskick samt i sin originalförpackning.
  • Bytes / Ångerförfrågan har mottagits av oss inom 14 dagar från att du hämtat ut försändelsen. Du har därefter 14 dagar på dig att se till att varorna når oss. 
  • Varan/Varorna skall returneras i sin originalförpackning, förpackningen får ej vara skadad och allt ursprungligt innehåll skall medfölja. 
  • Varan/Varorna får ej ha varit monterade, använda eller på annat sätt avvika från sitt ursprungliga skick.
  • Elektriska produkter i plomberad förpackning får ej ha fått sin plombering bruten.

Att genomföra ett byte

Använd formuläret “Returnera en vara“ under kundtjänst på vår hemsida. Ange här dina kunduppgifter, anledningen för returen och om du vill bli återbetald eller byta dina varor mot något annat. Du får så snart vi behandlat din förfrågan en bekräftelse på om din returbegäran är godkänd varpå du kan skicka tillbaka varan till oss. Vid returer eller byten står du som konsument för returfrakten tillbaka till oss. Se priser och villkor för returfrakt nedan.

Retur: Vid återbetalning anger du dina bankuppgifter dit du vill att pengarna överförs. Se återbetalning längre ner på denna sida för mer information.

Byte: Vid byte till en ny produkt anger du vilken produkt du önskar byta mot varpå vi beställer hem eller lägger undan denna produkt till dig. Din nya produkt skickas så snart vi mottagit och godkänt din returnerade vara. Är den ursprungliga varan dyrare än varan du önskar byta till så återbetalas du mellanskillnaden, med avdrag för de nya fraktkostnader som tillkommer, till ditt konto. Se nedan för kostnader för returfrakt. Är den nya varan dyrare än den ursprungliga varan följer en faktura på mellanskillnaden med den nya varan.

Returfrakt

Vid returer eller byten står du som konsument för returfrakten tillbaka till oss. ( Vid reklamationer, dvs om MT Bikeshop AB skulle leverera fel vara eller om den levererade varan är skadad eller på något annat sätt inte stämmer överens med vad som är beställt står MT Bikeshop för returfrakten. Läs mer under "Reklamationer" på kundtjänst sidan. )

Varorna som returneras skall skickas som Posten Företagspaket eller DHL Paket, vi har ingen möjlighet att ta emot försändelser som anländer till utlämningsställen.

För att förenkla returhanteringen kan vi skapa och e-posta eller skriva ut och skicka returfrakthandlingar som du kan använda för att få paketet skickat tillbaka till oss. Ange i returformuläret om du önskar få fraktsedlar skickade till dig och om du har möjlighet att skriva ut dem själv eller inte.

Väljer du att använda dig av våra returfraktsedlar debiteras detta lika med den frakt som din ursprungliga order hade, dock lägst 55:-. Exakt pris för returfrakt avtalas per order.

Vi har fraktavtal med både Posten och DHL vilket gör att vår returfrakt ofta är ett billigare alternativ.

 

Returadress

Alla returer skickas till:

MT Bikeshop AB
Stampuddsvägen 5B
863 33 Sundsbruk

 

Varorna som returneras skall skickas som Posten Företagspaket eller DHL Paket, vi har ingen möjlighet att ta emot försändelser som anländer till utlämningsställen.

Önskar du retursedlar skickade till dig för retur eller byte se ovan. " Returfrakt"